Oznámení o pronájmu farního bytu s garáží

Oznámení o pronájmu farního bytu s garáží

ŘKF Panny Marie Královny míru oznamuje svůj záměr pronajmout od 1. července 2024 bytovou jednotku včetně garáže, které jsou majetkem farnosti. Garáž se nachází v přízemí bytového domu a poskytuje parkování pro jedno vozidlo.

Jedná se o kompletně zrekonstruovaný byt v posledním 3. patře, resp. 4. nadzemním podlaží v domě bez výtahu na adrese Gončarenkova 46, Praha 4 – Braník. Byt o dispozici 4 + 1 má rozlohu ca. 113 m², 2 balkony, koupelnu a dvě toalety. Byt je vybaven kuchyňskou linkou a základními kuchyňskými spotřebiči. Bližší informace o bytu lze získat v sakristii u P. Stanisława Góry. Zájemci o pronájem mají možnost po předchozí domluvě s P. Stanisławem byt navštívit a prohlédnout si ho.

Jelikož náklady na rekonstrukci bytu byly značné a byt má zároveň sloužit jako jeden ze zdrojů financování připravované rekonstrukce kostela a výstavby farního centra, je byt s garáží pronajímám za tržní cenu. Farnost zamýšlí bytovou jednotku s garáží pronajímat za částku 28.000 Kč měsíčně. K nájemnému je třeba připočíst náklady na energie a na služby. Farnost zamýšlí byt pronajmout nejprve na dobu určitou v délce přibližně 2 let s případnou možností dalšího pronájmu.

Postup při výběru nájemce je následující:

  1. Informace o záměru pronájmu bytu bude zprostředkována ve farních ohláškách při všech nedělních bohoslužbách po dobu tří týdnů od 14. dubna až do 5. května 2024.
  2. Zájemci o pronájem bytu nechť se obrátí na P. Stanisława se žádostí o bližší informace a domluví se na prohlídce bytu.
  3. Zájemci o pronájem bytu nechť po shlédnutí bytu zanechají u P. Stanisława v sakristii zalepenou obálku se svým jménem, e-mailovou adresou, kontaktním telefonem a maximálním počtem uživatelů, kteří by byt obývali. Do obálky mohou rovněž vložit informaci o maximální výši nájmu, za který mají o byt zájem. Pozor! Tato výše může být nižší než částka 28.000 Kč, za kterou farnost byt s garáží zamýšlí pronajmout. Farnost si vyhrazuje právo pronajmout byt i za částku nižší, než je částka farností zamýšlená. Stejně tak si farnost vyhrazuje právo vybrat nájemce dle svého uvážení.
  4. Posledním termínem pro odevzdání obálek se jménem a kontaktními údaji zájemců je čtvrtek 9. května 2024.
  5. ERF v druhé polovině května vybere z předložených zájemců jednoho, kterému nabídne nejpozději 31. května uzavření smlouvy o pronájmu. Nejpozději k tomuto datu budou informováni i ostatní zájemci o nájem bytu. Smlouva bude uzavřena tak, aby nájemce se mohl nastěhovat k 1. červenci 2024. ERF si vyhrazuje právo nevybrat žádného z uchazečů o nájem bytu. Stejně tak deklaruje, že bude vstřícná k případným specifickým požadavkům možného nájemníka.